Όροι Χρήσης & Ασφάλεια

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Απορρήτου

H εταιρεία μας με την επωνυμία «Οπτικά Κούτσικου», σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και προστατεύει τις πληροφορίες που μοιράζεστε μαζί μας διαδικτυακά, χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε, τα διαχειριζόμαστε με απόλυτη διαφάνεια, ενεργώντας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και την ελεύθερη κυκλοφορία αυτών 2016/679 (ΓΚΠΔ) και την αντίστοιχη ελληνική νομοθεσία. Θεωρούμε σκόπιμο να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική προσεκτικά, όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες μας ή συναλλάσσεστε μαζί μας. Με την ανάγνωση της παρούσας Πολιτικής, ο χρήστης ενημερώνεται για τους τρόπους που εμείς, συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα μέσα από τον ιστότοπό μας https://www.optikakoutsikou.gr.

Όλοι οι όροι της παρούσας, εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση στην οποία η εταιρεία μας «Οπτικά Κούτσικου» λαμβάνει τα προσωπικά σας δεδομένα ως υπεύθυνος επεξεργασίας αυτών και για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική. Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την πολιτική μας, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι παρακάτω όροι επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων από την «Οπτικά Κούτσικου» αφορούν τους πελάτες του φυσικού και ηλεκτρονικού μας καταστήματος και τους χρήστες της ιστοσελίδας μας (https://www.optikakoutsikou.gr) και οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος με τους όρους χρήσης που διέπουν συνολικά το e-shop της εταιρείας μας (όταν θα αρχίσει να λειτουργεί).

1. Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας;

1.1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η εταιρεία «Οπτικά Κούτσικου» με έδρα το Αγρίνιο, οδός Κύπρου 21, Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, με αρ.τηλεφώνου 690 690 9800 και με ηλεκτρονική διεύθυνση optikakoutsikou@gmail.com (εφεξής και η «Εταιρεία» ή η «Οπτικά Κούτσικου») και του ιστότοπου «Optikakoutsikou.gr» που συλλέγονται όπως περιγράφεται στην παρούσα πολιτική απορρήτου.

1.2. Στοιχεία επικοινωνίας: Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την παρούσα πολιτική απορρήτου και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 690 690 9800, Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00πμ-05.00 μμ είτε με αποστολή email στο optikakoutsikou@gmail.com είτε τέλος, με αποστολή απλού ταχυδρομείου στην δ/νση της έδρας μας οδός Κύπρου 21, Τ.Κ. 30132, Αγρίνιο.

2. Ποια προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε;

Στα προσωπικά δεδομένα σας ανήκει κάθε πληροφορία που επιτρέπει, είτε από μόνη είτε συνδυαστικά με άλλες, τη μοναδική ταυτοποίησή σας, κατά τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ 2016/679), της εκάστοτε ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας και των αποφάσεων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Δεν πουλάμε, μεταβιβάζουμε είτε με οποιοδήποτε τρόπο αποκαλύπτουμε σε τρίτα άτομα τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς. Η χρήση των δεδομένων που συλλέγουμε μέσω της ιστοσελίδας μας περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέγουμε με βάση την παρούσα Πολιτική, όπως: για την πραγματοποίηση των πώληση των προϊόντων μας, για υποβολή σχολίων, αξιολογήσεων ή συναφούς περιεχομένου, για την επικοινωνία μαζί μας μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook,Instagram, Twitter), για εξυπηρέτηση πελατών ή τεχνική υποστήριξη, για τη συναίνεση πελατών για την επικοινωνία marketing

Γενικά, οι τύποι των προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε προέρχονται από πληροφορίες που εσείς καταχωρείτε ηλεκτρονικά κατά την εγγραφή σας και τη δημιουργία και διαχείριση Λογαριασμού στο e-shop, όπως ενδεικτικά ονοματεπώνυμο και ηλεκτρονική διεύθυνση (email), για έκδοση τιμολογίου εφόσον το επιθυμείτε, όπως ενδεικτικά ΑΦΜ και Δ.Ο.Υ., για δεδομένα που καταχωρείτε κατά την υποβολή μιας παραγγελίας, όπως ενδεικτικά διεύθυνση παράδοσης προϊόντος και κινητό τηλέφωνο, αλλά και για πληροφορίες που αφορούν τη λειτουργία του eshop, όπως για παράδειγμα πληροφορίες που η Εταιρεία συλλέγει αυτόματα (για παράδειγμα, την ip address σας για την είσοδο και πλοήγησή σας στις σελίδες μας) ή με τη χρήση cookies. Επίσης συλλέγουμε πληροφορίες που αφορούν σε ενδεχόμενο αίτημά σας για εξυπηρέτησή σας, καθώς και στοιχεία που συλλέγουμε αυτόματα σε σχέση με εσάς, όπως τα δεδομένα αγορών σας από την καρτέλα σας και από τις συναλλαγές σας. Οι πληροφορίες αυτές καταχωρούνται σε ηλεκτρονικά μέσα, όπως αναγνωριστικά στοιχεία εξοπλισμού ή τερματικών συσκευών σας, υπολογιστή, έξυπνου κινητού, tablet, ιστορικό διαδικτυακών αναζητήσεών σας, log files, cookies κλπ.

3. Ποιοι οι τρόποι συλλογής των προσωπικών δεδομένων σας;

Η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα για την εκτέλεση εμπορικών συναλλαγών μαζί σας, με τη συναίνεσή σας και την αποδοχή όρων χρήσης κάθε υπηρεσίας μας, όπως ενδεικτικά:

  • όταν επικοινωνείτε με τα γραφεία μας ή με το προσωπικό του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών μας, με καταγραφή, κατόπιν ενημέρωσής σας, του περιεχομένου κλήσεών σας και κάθε επικοινωνίας σας με το τηλεφωνικό μας κέντρο, με τα σχόλια και τις προτιμήσεις σας για αγορές και για έκφραση γνώμης ή σχολίων σας
  • όταν συμπληρώνετε τα στοιχεία σας για την υποβολή της παραγγελίας σας και την ολοκλήρωση της πώλησης και μας δίνετε την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας μας μαζί σας για θέματα εκτέλεσης της συμβατικής μας σχέσης, έκδοσης ή αποστολής τιμολογίου ή απόδειξης παροχής υπηρεσιών καθώς και τις λεπτομέρειες τιμολόγησης και παράδοσης της παραγγελίας σας.
  • όταν συμπληρώνετε αίτηση ή έντυπο για να ελέγξουμε την ηλικία σας και να διαπιστώσουμε εάν επιτρέπεται κατά νόμο να συμβληθείτε έγκυρα μαζί μας ή εάν χρειάζεται η συναίνεση ή υπογραφή των γονέων/κηδεμόνων σας.
  • όταν εγγράφεστε οικειοθελώς σε έντυπους ή ηλεκτρονικούς καταλόγους ώστε να λαμβάνετε έντυπα, ηλεκτρονικά ή με SMS ενημερωτικό υλικό ή άλλο υλικό μάρκετινγκ ή να ανανεώνετε τις προτιμήσεις σας ή κατά τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς, ερωτηματολόγια και έρευνες
  • όταν εγγράφεστε οικειοθελώς στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα (eshop) για την δημιουργία Λογαριασμού σας για την διευκόλυνση των αγορών σας καθώς και για την διατήρηση ιστορικού των αγορών σας
  • όταν επισκέπτεσθε ιστοσελίδες μας μέσω των οποίων συλλέγουμε με τη χρήση cookies πληροφορίες από την τερματική σας συσκευή, όπως η διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου σας (IP), το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, ο τύπος και η έκδοση προγράμματος περιήγησής σας (browser) κλπ.
  • όταν συνάπτουμε εμπορικές συνεργασίες με τρίτους, δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την παρακολούθηση της εξέλιξης της συναλλακτικής σχέσης προς υλοποίηση της εμπορικής μας συνεργασίας
  • όταν λαμβάνουμε έγγραφα, αιτήματα, παραγγελίες, δικόγραφα, εντάλματα κλπ. τρίτων φορέων, όπως εποπτικές, εισαγγελικές, δικαστικές, φορολογικές αρχές, για την διερεύνηση εγκλημάτων και την προστασία σας έναντι απάτης ή καταπολέμησης κάθε μορφής εγκληματικότητας και προσβολής εννόμων αγαθών.

4. Ποιες οι αρχές και νομικές βάσεις της συλλογής και επεξεργασίας;

Η Εταιρεία και το προσωπικό της εφαρμόζει όλες τις Αρχές Επεξεργασίας του ΓΚΠΔ 2016/679 (νομιμότητα, αντικειμενικότητα, διαφάνεια, περιορισμός σκοπού, ελαχιστοποίηση δεδομένων, ακρίβεια, περιορισμός χρόνου αποθήκευσης, ακεραιότητα, εμπιστευτικότητα και λογοδοσία). Η Εταιρεία προστατεύει και διασφαλίζει τα όλα Δικαιώματά σας ως προς τη χρήση των Προσωπικών Δεδομένων σας (ενημέρωση, πρόσβαση, διόρθωση, διαγραφή, περιορισμός επεξεργασίας, φορητότητα, εναντίωση και μη αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων βάσει προφίλ, όπως εξειδικεύονται στην ελληνική νομοθεσία). Οι νομικές βάσεις της συλλογής και επεξεργασίας είναι οι εξής:

α) η συγκατάθεσή σας
ι) για την εγγραφή σας και τη δημιουργία Λογαριασμού στο e-shop
ii) για λήψη επικοινωνίας από την Εταιρεία για σκοπούς εξυπηρέτησης πελατών (π.χ. όταν ζητάτε ο ίδιος από την Εταιρεία να επικοινωνήσει μαζί σας ή να διαχειριστεί ένα θέμα σας)
iii) για λήψη άμεσης εμπορικής επικοινωνίας από την Εταιρεία (στο κινητό σας ή στο email σας ή σε πολυμέσα)
Όταν μας δίνετε την συγκατάθεσή σας για οποιοδήποτε από τα ανωτέρω μπορείτε να την άρετε οποτεδήποτε για το μέλλον με επικοινωνία στα στοιχεία της Εταιρείας καθώς και με διαγραφή (unsubscribe) στο αντίστοιχο υπερκειμενικό σύνδεσμο στο email επικοινωνίας ή sms ή multimedia messages (π.χ. viber) ή με πρόσβαση στο Λογαριασμό σας στο e-shop (εφόσον διαθέτετε).

β) το έννομο συμφέρον μας
ι) για την ασφάλεια του Λογαριασμού σας και την ταυτοποίησή σας όπου απαιτείται, που είναι και προς όφελός σας για την αποφυγή απάτης ή περιστατικού παραβίασης ασφαλείας,
ιι) για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και την διαχείριση και βελτιστοποίηση των τεχνικών συστημάτων, την εμπορική μας ανάπτυξη καθώς και την διενέργεια εμπορικών προγραμμάτων και συνεργασιών,
ιιι) για την υιοθέτηση εργαλείων/μέσων εξυπηρέτησης των πελατών πριν και μετά την πώληση καθώς και για να διαχειριζόμαστε το οποιοδήποτε ζήτημά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με βάση και τις ανάγκες σας προς όφελός σας ως είναι ευλόγως αναμενόμενο από μια εμπορική εταιρεία.
ιv) για άμεση εμπορική επικοινωνία μαζί σας όταν είστε πελάτης μας (δηλαδή προβείτε σε αγορά ή συναλλαγή μαζί μας)
v) για στατιστική ανάλυση και επεξεργασία συγκεντρωτικών στοιχείων για την βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, χωρίς να ταυτοποιείται συγκεκριμένο υποκείμενο και χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των υποκειμένων των δεδομένων.
Όταν η νομική βάση είναι το έννομο συμφέρον, έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην ανωτέρω επεξεργασία ανά περίπτωση επεξεργασίας. Επισημαίνεται ωστόσο ότι η Εταιρεία δικαιούται να επικαλεστεί επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για να συνεχίσει την επεξεργασία αυτή (πχ. φορολογικές υποχρεώσεις, άρση αμφισβητήσεων κλπ).

γ) η εκτέλεση της συμβατικής σχέσης που αναλαμβάνει η Εταιρεία να εκπληρώσει προς εσάς στο πλαίσιο της σύμβασης αγοραπωλησίας προϊόντων από το e-shop.

δ) η συμμόρφωση με την νομική υποχρέωση της εταιρείας προς τήρηση των φορολογικών υποχρεώσεων και διατάξεων καθώς και λοιπών νομικών προϋποθέσεων κατά την εκτέλεση της σύμβασης (π.χ. ενημέρωσής σας για τα στοιχεία της παραγγελίας σας, για την παράδοση ων προϊόντων κλπ)

5. Το νομικό πλαίσιο της εμπορικής επικοινωνίας μας είναι αυτό που προβλέπεται στο νόμο (ενδεικτικά η νομοθεσία περί προστασίας καταναλωτή, περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών κλπ) όπως εκάστοτε ισχύουν.

Σκοπός συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας συνίσταται σε γενική ενημέρωσή σας για: Προωθητικές ενέργειες, δώρα, προσφορές, εν γένει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, την εθελοντική συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς, να απαντάμε στις ερωτήσεις σας, τα παράπονα σας

Μπορείτε να άρετε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας οποτεδήποτε με επικοινωνία στα στοιχεία της Εταιρείας, καθώς και με διαγραφή (unsubscribe) στον αντίστοιχο υπερκειμενικό σύνδεσμο στο email επικοινωνίας ή sms ή multimedia messages (π.χ. viber) ή με πρόσβαση στον ειδικό πίνακα διαχείρισης των δεδομένων σας, εφόσον έχετε Λογαριασμό στο e-shop. Το έννομο συμφέρον της Εταιρείας για την επεξεργασία των δεδομένων των πελατών της (δηλ. προσώπων των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας) τα έχουμε αποκτήσει νόμιμα στο πλαίσιο πώλησης των προϊόντων μας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης.
Μπορείτε να ζητήσετε την διακοπή της επικοινωνίας (opt-out) με το πάτημα του κουμπιού διαγραφής σας [unsubscribe] στο e-mail ή στο μήνυμα στο κινητό σας, ή επικοινωνώντας σε οποιοδήποτε στοιχείο επικοινωνίας της Εταιρείας μας.

Όπου για την πραγματοποίηση της εμπορικής επικοινωνίας απαιτείται συγκατάθεση, μπορείτε να επιλέξετε να λάβετε εμπορική επικοινωνία από εμάς σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που θα μας δηλώσετε. Σε περίπτωση που μας δώσετε συγκατάθεση για επικοινωνία χωρίς δήλωση συγκεκριμένης ηλεκτρονικής διεύθυνσης αλληλογραφίας, θα χρησιμοποιήσουμε το email επικοινωνίας που μας δώσατε κατά την εγγραφή σας.

Θέλουμε να μας στέλνετε τα σχόλιά σας για τα ηλεκτρονικά μηνύματά μας προκειμένου να βελτιώνουμε συνεχώς το περιεχόμενο τους.

6. Πόσο καιρό κρατάμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

6.1. Θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται από το νόμο ή για όσο χρόνο είναι απαραίτητο να τα διατηρήσουμε για τους σκοπούς που αναφέρθηκαν παραπάνω ή όπου υπάρχει έννομο συμφέρον της επιχείρησης μας προς τούτο ή συνεχίζετε να αλληλεπιδράτε με εμάς και είναι απαραίτητα για την εκπλήρωση των σκοπών επεξεργασίας που περιγράφονται ανωτέρω (για παράδειγμα εάν διατηρείτε Λογαριασμό, αν είστε εγγεγραμμένοι για να λαμβάνετε εμπορική επικοινωνία από εμάς, αν κάνετε μία αγορά από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, αν λαμβάνετε μέρος σε κάποιο διαγωνισμό, για φορολογικούς σκοπούς κλπ. Τα δεδομένα παραμένουν στη βάση του eshop έως ότου αιτηθείτε τη διαγραφή τους (πχ σε περίπτωση αίτησης διαγραφής του λογαριασμού σας), εκτός αν η διατήρησή τους επιβάλλεται βάσει υποχρέωσης εκ του νόμου (πχ φορολογικούς σκοπούς) Σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα διαγράφονται αμέσως μετά την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους τηρούνται, ενώ κάποια δεδομένα (πχ τυχόν δεδομένα παραγγελιών) διατηρούνται ανώνυμα ή ψευδωνυμοποιημένα για σκοπούς στατιστικής ανάλυσης.
6.2. α) Τα δεδομένα επικοινωνίας σας καθώς και τα δεδομένα των προσωπικών σας επιλογών για σκοπούς εμπορικής επικοινωνίας μαζί σας τα διατηρούμε για πέντε (5) έτη από την τελευταία επικοινωνία σας μαζί μας (π.χ. πραγματοποίηση αγοράς, επικοινωνία με call center, συμμετοχή σε διαγωνισμό), ή β) μέχρι την άρση της συγκατάθεσής σας για καθέναν από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας, οπότε η Εταιρεία διαγράφει τα προσωπικά σας δεδομένα και δεν τα χρησιμοποιεί εφεξής (με εξαίρεση όσα δεδομένα οφείλει να διατηρεί βάσει της εκτέλεσης της σύμβασης ή/και σε εκπλήρωση υποχρέωσης της εκ του νόμου π.χ. φορολογικές υποχρεώσεις).

6.3. Επίσης οι κλήσεις που πραγματοποιείτε στο call center καταγράφονται και διατηρούνται για τρεις (3) μήνες.

7. Πώς μπορείτε να ενημερώνεσθε και να διαχειρίζεσθε οι ίδιοι τα στοιχεία σας;

7.1. Επικοινωνώντας μαζί μας
7.2. Μέσω του Λογαριασμού σας στο e-shop, εφόσον έχετε δημιουργήσει Λογαριασμό κατά την εγγραφή σας στο e-shop.

Στον Λογαριασμό αποκτάτε πρόσβαση με την εισαγωγή του e-mail σας ως ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης που θα δημιουργήσετε (τον οποίο οφείλετε να τηρείτε μυστικό και να διαφυλάσσετε πάντοτε καθώς και να ενημερώσετε την Εταιρεία σε περίπτωση απώλειας ή μη εξουσιοδοτημένης χρήσης). Ο κωδικός πρόσβασης κρυπτογραφείται και δεν είναι δυνατή η ανάκτησή του.

8. Ποια είναι τα δικαιώματά σας και πώς μπορείτε να τα ασκήσετε;

Τα δικαιώματά σας μπορείτε να τα ασκήσετε στα στοιχεία επικοινωνίας της Εταιρείας.
Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε κατωτέρω αναλυτικό πίνακα με τα δικαιώματά σας και την σχετική επεξήγηση (η αναφορά σε άρθρα κατωτέρω αφορά στον Γενικό Κανονισμό περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων 679/2016):

Δικαίωμα Επεξήγηση Πρόσβασης (άρθρο 15) / Μπορείτε να μας ζητήσετε να:
• επιβεβαιώσετε αν επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.
• να σας δώσουμε πρόσβαση σε όποια δεδομένα δεν έχετε στη διάθεσή σας
• να σας παράσχουμε άλλες πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως ποια δεδομένα έχουμε, γιατί τα χρησιμοποιούμε, σε ποιον τα γνωστοποιούμε, εάν τα διαβιβάζουμε στο εξωτερικό και πώς τα προστατεύουμε, για πόσο καιρό τα κρατάμε, ποια δικαιώματα έχετε, πώς μπορείτε να υποβάλετε μια καταγγελία, από πού πήραμε τα δεδομένα σας (στο βαθμό που δεν έχουν ήδη δοθεί πληροφορίες στην παρούσα Πολιτική).
Διόρθωσης (άρθρο 16): Μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε ανακριβή προσωπικά δεδομένα. Μπορούμε να επιδιώξουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβεια των δεδομένων προτού τα διορθώσουμε.
Διαγραφής (άρθρο 17): Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα:
• οποτεδήποτε όταν δεν χρειάζονται πλέον για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή αν έχουν υποστεί παράνομη επεξεργασία

Μπορούμε να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας εάν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη:
– για τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση
– για την εκπλήρωση άλλου νόμιμου σκοπού ή άλλης νομικής βάσης ή
– για τη σύσταση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων της Εταιρείας μας.
– Η διαδικασία double opt in δεν θα είναι διαθέσιμη σε περίπτωση επανεγγραφής διαγραφέντος χρήστη στο ενημερωτικό newsletter μας

Περιορισμού επεξεργασίας (άρθρο 18) Μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να περιορίσουμε (δηλ. να διατηρήσουμε αλλά να μη χρησιμοποιήσουμε) τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν:
• η ακρίβειά τους αμφισβητείται (βλέπε Διόρθωση), ώστε να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε την ακρίβειά τους ή η επεξεργασία είναι παράνομη, αλλά δεν θέλετε να διαγραφούν ή
• δεν είναι πλέον απαραίτητη για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν, αλλά εξακολουθούμε να τα χρειαζόμαστε για την θεμελίωση, άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων ή υπάρχει άλλος νόμιμος σκοπός επεξεργασίας ή άλλη νομική βάση.
Φορητότητας (άρθρο 20): Όταν η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεσή σας, ή στην εκτέλεση σύμβασης και γίνεται με αυτοματοποιημένα μέσα, μπορείτε να ζητήσετε από εμάς να παράσχουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε δομημένη μορφή που χρησιμοποιείται ευρέως, σε μορφή μηχανικής ανάγνωσης ή μπορείτε να ζητήσετε να μεταφερθούν απευθείας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας. Ωστόσο το δικαίωμα αυτό, βάσει του νόμου, αφορά μόνον τα δεδομένα που έχουν χορηγηθεί από το ίδιο το υποκείμενο και όχι αυτά που συνάγονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας επί τη βάσει των δεδομένων που του έχει χορηγήσει το υποκείμενο

Εναντίωσης (άρθρο 21): Μπορείτε να αντιταχθείτε ανά πάσα στιγμή σε οποιαδήποτε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία έχει ως νομική βάση το έννομο συμφέρον της Εταιρείας ή την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον.
Εφόσον ασκήσετε το δικαίωμα εναντίωσης, η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να αποδείξει ότι έχει επιτακτικούς και νόμιμους λόγους επεξεργασίας που υπερτερούν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του υποκειμένου.

Ανθρώπινης παρέμβασης στην αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ (άρθρο 22). Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε ανά πάσα στιγμή στην αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, να αιτηθείτε ανθρώπινη παρέμβαση, να εκφράσετε την άποψή σας και να αμφισβητήσετε την απόφαση που ελήφθη βάσει της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας.
Άρση συγκατάθεσης (opt-out) Δικαιούστε να άρετε την συγκατάθεσή σας, όπου προβλέπεται ως βάση της επεξεργασίας η λήψη της συγκατάθεσης. Η άρση γίνεται για το μέλλον.

9. Ποιες είναι οι διαδικασίες για την άσκηση των δικαιωμάτων σας;

Ταυτοποίηση. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εμπιστευτικότητα όλων των αρχείων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα και διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε από εσάς απόδειξη της ταυτότητάς σας αν υποβάλλετε αίτημα άσκησης των δικαιωμάτων σας σχετικά με τα εν λόγω αρχεία.

Κόστη. Δεν θα σας επιβαρύνουμε με κόστος για την άσκηση των δικαιωμάτων σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός εάν, όπως προβλέπει ο νόμος, το αίτημά σας για πρόσβαση σε πληροφορίες είναι αβάσιμο ή υπερβολικό, οπότε έχουμε δικαίωμα να χρεώσουμε ένα εύλογο τέλος υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για τυχόν χρεώσεις πριν ολοκληρώσουμε το αίτημά σας.

Χρονοδιαγράμματα Στόχος μας είναι να απαντήσουμε σε τυχόν έγκυρα αιτήματα το αργότερο μέσα σε ένα (1) μήνα από τη λήψη τους, εκτός εάν είναι ιδιαίτερα περίπλοκο ή έχετε υποβάλει αρκετά αιτήματα. Θα σας ενημερώσουμε εάν πρόκειται να χρειαστούμε περισσότερο από έναν (1) μήνα για τους λόγους που παρατίθενται ανωτέρω. Μπορεί να σας ρωτήσουμε αν μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς θέλετε να λάβετε ή τι είναι αυτό ακριβώς που σας απασχολεί. Αυτό θα μας βοηθήσει να ενεργήσουμε πιο γρήγορα το αίτημά σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρετε συγκεκριμένα και αληθή στοιχεία ή/και πραγματικά περιστατικά για να μπορέσουμε να απαντήσουμε ή/και να ικανοποιήσουμε με ακρίβεια το αίτημά σας, άλλως επιφυλασσόμαστε για τυχόν σφάλματα τα οποία εκφεύγουν του ελέγχου μας. Επίσης η Εταιρεία μας δύναται να αποκρούσει αιτήματα που είναι αβάσιμα ή υπερβολικά ή καταχρηστικά ή κακόπιστα ή εν γένει παράνομα, στο πλαίσιο των προβλέψεων του νόμου.

Καταγγελία σε Εποπτική αρχή: Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην τοπική Εποπτική Αρχή σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, αφού πρώτα επικοινωνήσετε μαζί μας για την εξεύρεση λύσης στο οποιοδήποτε πρόβλημά σας. Στην Ελλάδα, η εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – ΑΠΔΠΧ (www.dpa.gr).

10. Τι ισχύει για τη χρήση τραπεζικών καρτών;

10.1. Συλλογή ή / και Εξαργύρωση πόντων στο eshop μας: Στο πλαίσιο τυχόν συνεργασίας της εταιρείας μας με προγράμματα επιβράβευσης τραπεζών για την συλλογή πόντων ή / και την εξαργύρωσή τους από εσάς στο eshop μας, αποκτούμε πρόσβαση μόνον σε όσα δεδομένα σας είναι απολύτως απαραίτητα για την συλλογή ή / και εξαργύρωση των πόντων σας στο eshop για τις πραγματοποιούμενες σε αυτό συναλλαγές μεταξύ του κατόχου της κάρτας και της Εταιρείας.

10.2. Νομική βάση επεξεργασίας αποτελεί η εκτέλεση της συμβατικής υποχρέωσης για την εκτέλεση του προγράμματος επιβράβευσης μέσω της χρήσης τραπεζικής κάρτας σας στις αγορές σας στο eshop μας για συλλογή ή / και εξαργύρωση πόντων. Μετά την αγορά σας μέσω κάρτας θα λάβετε ενημερωτική ηλεκτρονική επικοινωνία από την τράπεζα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μας δηλώσατε για την κάθε συναλλαγή σας μαζί μας.

11. Ποιοί είναι οι τρίτοι αποδέκτες των δεδομένων σας;

Για τη λειτουργία του e-shop και την εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, η Εταιρεία μας συνεργάζεται με τρίτες εταιρείες οι οποίες αποκτούν πρόσβαση μόνον σε όσα δεδομένα σας είναι απολύτως απαραίτητα για την εγγραφή σας στο e-shop, τη διαχείριση του λογαριασμού σας, την εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης αγοραπωλησίας και την εν γένει παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς, τη λειτουργική και μηχανογραφική οργάνωση της ιστοσελίδας μας καθώς και τη βελτιστοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών μας.
Κατά τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σας, εξασφαλίζουμε συνεχώς το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας. Ως εκ τούτου, τα δεδομένα σας θα διαβιβάζονται μόνο στους παρόχους υπηρεσιών και σε συνεργαζόμενες εταιρείες, οι οποίες έχουν επιλεγεί προσεκτικά και δεσμεύονται με σύμβαση εκ των προτέρων. Ενδεικτικά, τέτοιες συνεργαζόμενες εταιρείες είναι η εταιρεία που υποστηρίζει και φιλοξενεί τεχνικά το eshop, η μεταφορική/ταχυδρομική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις παραδόσεις των προϊόντων, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών (πχ τράπεζες, οργανισμοί πληρωμών, PayPal).

Διευκρινίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πληρωμής, δεν καταγράφουμε ούτε αποθηκεύουμε τις πληροφορίες πληρωμής κατά τη συναλλαγή αυτή, πχ. αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.. Εσείς παρέχετε αυτές τις πληροφορίες απευθείας στον αντίστοιχο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών αποκλειστικά. Επίσης, σε περίπτωση που μέσω της ιστοσελίδας μας οδηγείστε σε ιστοσελίδες τρίτων, συνεργατών ή μη της Εταιρείας μας, η Εταιρεία μας ουδεμία ανάμειξη έχει σε τυχόν συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σας που πραγματοποιείται από τους διαχειριστές των τρίτων ιστοσελίδων στις οποίες εισέρχεστε. Ως εκ τούτου, καλείστε να συμβουλεύεστε την αντίστοιχη πολιτική απορρήτου στην εκάστοτε ιστοσελίδα την οποία επισκέπτεστε.

12. Πώς διασφαλίζεται η ασφάλεια των δεδομένων σας;

Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών σας δεδομένων (πχ Firewalls, Access rights control, domain controller, lan segmentation, antivirus, partially encrypted information).

Τα στοιχεία που υποβάλλετε στην Εταιρεία διαχειρίζονται αποκλειστικά από ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας που τελεί υπό τον έλεγχό της αντίστοιχα και μόνο κατ’ εντολή της και από τους αποδέκτες, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Για τη διεξαγωγή της επεξεργασίας η Εταιρεία επιλέγει πρόσωπα με αντίστοιχα επαγγελματικά προσόντα που παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις από πλευράς τεχνικών γνώσεων και προσωπικής ακεραιότητας για την τήρηση του απορρήτου. Η Εταιρεία μέσω και των αντίστοιχων συμβατικών δεσμεύσεων και των συνεργατών της, λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία και τη διασφάλιση του απορρήτου, της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των προσωπικών δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, η ασφάλεια αυτών στο περιβάλλον της πλατφόρμας τελεί υπό την επιφύλαξη λόγων που εκφεύγουν της σφαίρας επιρροής της, καθώς και λόγων που οφείλονται σε τεχνική ή άλλη αδυναμία του δικτύου που δεν ελέγχεται από την Εταιρεία ή λόγων ανωτέρας βίας ή τυχηρών γεγονότων.

Οφείλετε να μη γνωστοποιείτε τα στοιχεία/τον κωδικό πρόσβασης του Λογαριασμού σας και ειδικότερα να διαφυλάσσετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτόν από τρίτα άτομα.

13. Τι ισχύει για τα Cookies;

Πολιτική Cookies H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί Cookies. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία ένας ιστότοπος αποθηκεύει στον υπολογιστή των χρηστών/επισκεπτών ή στην κινητή τους συσκευή (Smartphone, tablet κλπ) όταν επισκέπτονται αυτόν τον ιστότοπο μέσω του προγράμματος περιήγησης. Δεν είστε υποχρεωμένοι να αποδέχεστε τα Cookies. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να ρυθμίσετε τον περιηγητή σας να σας ενημερώνει πριν λάβετε cookie, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να το αποδεχθείτε ή να το απορρίψετε ή να αρνηθείτε να λαμβάνετε cookies γενικά. Η ιστοσελίδα www.allaboutcookies.org περιλαμβάνει βήμα-βήμα οδηγίες για το πώς μπορούν να απενεργοποιηθούν τα cookies απο τους χρήστες.

Παρακαλούμε έχετε υπόψη σας ότι διαφημιστές και τρίτα μέρη ενδέχεται να χρησιμοποιούν επίσης cookies. Αυτά τα μέρη χρησιμοποιούν τα λεγόμενα cookies “τρίτων μερών” ώστε να εντοπίζουν την επίδραση των διαφημίσεων σε εσάς και/ή να ταυτοποιούν οποιαδήποτε ιστοσελίδα επισκέπτεστε η οποία περιλαμβάνει διαφημίσεις δικές τους. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την Πολιτική Απορρήτου των τρίτων μερών.

14. Αλλαγές στην παρούσα Πολιτική

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε την παρούσα Πολιτική, για παράδειγμα για να συμμορφωθούμε με τις νέες απαιτήσεις που επιβάλλουν ισχύοντες νόμοι, οδηγίες, ή τεχνικές απαιτήσεις ή σε περίπτωση αναθεώρησης διαδικασιών ή πρακτικών μας. Θα σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε αναθεώρηση στην Πολιτική Απορρήτου μας με επικαιροποίηση της ιστοσελίδα μας www.optikakoutsikou.gr.